دات نت نیوک
۸۸۳۶۳۲۹۲ - ٠٢١ info@avan-chemical.com

مطالب مفید

مطالب و خواندنیهای مفید

اخبار

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، حمید رسولی اظهارداشت: طبق برآورد و محاسبات مؤسسه تحقیقات خاک و آب کشور، نیاز به کود شیمیایی حدود ۴ میلیون تن در سال است که اگر روند تأمین و مصرف را طی دهه ۹۰ مورد توجه قرار دهیم همیشه میزان مصرف کمتر بوده است.

وی افزود: در سال ۹۲ یک میلیون و ۵۲۵ هزار تن مصرف کود در کشور داشتیم اما در سال ۹۷ که بیشترین میزان مصرف بوده این مقدار به دو میلیون ۴۳۱ هزار تن رسیده است.

مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در ادامه درباره میزان مصرف کود اوره تصریح کرد: علی‌رغم اینکه ایران یکی از بزرگترین تولید کنندگان کود اوره است و سالانه ۶ و نیم میلیون تن تولید داریم میزان مصرف بسیار پایین است و در سال گذشته به نزدیک دو میلیون تن رسید. همچنین میزان مصرف پتاسه هم پنج برابر افزایش یافته و به ۹۵۳ هزار تن رسیده است.

وی با اشاره به ثبات نسبی در قیمت کود در کشور گفت: قیمت کودهای ازته، فسفاته و پتاسه تا سال ۹۲ افزایش قابل توجهی داشت اما پس از آن رشد قیمتی چندانی نداشته است و دولت بیش از ۵۰ درصد به این بخش یارانه می‌دهد. در سال ۹۷ از ۲ میلیون و ۹۵۳ هزار تن کود پتاسه ۸۳ درصد آن به مصرف رسیده است.

وی افزود: در اوایل دهه ۹۰، ۷۵ درصد تأمین کود داشتیم اما در سال ۹۷، به ۹۵ درصد رسیده است. خوزستان، فارس، گلستان و خراسان رضوی بیشترین میزان تأمین کود را دارند.

رسولی ادامه داد: در سال گذشته ۵۱ کود غیر یارانه هم توزیع کردیم که در سال جاری به ۲۱۲ نوع کود رسیده است. همچنین در سال گذشته نسبت به دهه ۹۰ افزایش قابل توجهی در تقاضا برای کود داشتیم که ما این برنامه را با وجود تحریم و چالش‌های پتروشیمی به خوبی مدیریت کردیم؛ این در حالی بود که شرکت‌های پتروشیمی حدود یک ماه تا ۴۰ روز از تأمین کود اوره خودداری کردند.

وی افزود: ۴۶ درصد از کود اوره را باید از پردیس عسلویه تحویل بگیریم در حالی که حمل زمینی آن محدود است و ما ۶۱۶ هزار تن کود اوره را به صورت فله به بندرعباس بردیم و در آنجا کیسه بندی کرده و به استان‌ها ارسال کردیم.

مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی اذعان داشت: ۶۶ درصد کود در سال قبل مستقیم از مبادی وارداتی به کارگزاری‌های ما ارسال شد و میزان آن دو میلیون و ۷۸۵ هزار تن بود که در پنج ماهه نخست سال ۹۸، ۴۵ درصد آن تأمین قطعی شده و ۹۸۲ هزار تن هم حمل شده و در شبکه‌های کارگزاری به فروش رسیده است.

وی افزود: کودهای ارسالی به استان‌ها در قالب دستورالعمل‌های ابلاغی مورد کنترل کیفی قرار می‌گیرد، نظارت و پایش کارگزاران استان‌ها به درستی انجام شده و همچنین کودهای وارداتی باید نظارت و پایش شود. توجه به توصیه‌های مؤسسات آموزشی و تحقیقاتی در مصرف کودهای کشاورزی لازم و ضروری است.

مرتبط با

اشتراک گذاری

Rating

9.00 ( 1 reviews)

ارسال یک نظر

دسته بندی موضوعات

کلرورپتاسیم

کلرورپتاسیم

کلرورپتاسیم رایج ترین کود پتاسیمی بوده و از کانی های محتوی پتاسیم به دست می آید.با وجود آن که ساخت این کود طی چن...
کلرورپتاسیم

کلرورپتاسیم

کلرورپتاسیم رایج ترین کود پتاسیمی بوده و از کانی های محتوی پتاسیم به دست می آید.با وجود آن که ساخت این کود طی چن...
سولفات امونیوم

سولفات امونیوم

مهمترین کاربرد این ماده استفاده بعنوان کود ازته کشاورزی است
سنگ فسفات

سنگ فسفات

(Rock phosphate)خاک فسفات  که فرم خالص تر آن آپاتیت نام دارد، یک کانی رسوبی است. شکل ظاهری این ترکیب، بصورت سنگ و ص...
 هشدار نسبت به استفاده از کودهای شیمیایی نیترات دار در کشاورزی

هشدار نسبت به استفاده از کودهای شیمیایی نیترات دار در کشاورزی

رئیس بیمارستان ۱۵ خرداد ورامین گفت: در کودهای شیمیایی، نیترات ها وارد چرخه غذایی می شوند و موادی که نیترات فراوان داشته باشد تاثیرات مضری روی دستگاه گوارش می گذارد.
تعریف کود و انواع آن

تعریف کود و انواع آن

تعریف کود: به هر نوع ماده معدنی یا آلی یا بیولوژیک که دارای عناصر غذایی باشد و باعث بالا بردن حاصل خیزی خاک و همچنین با تیمار گیاهی باعث افزایش عملکرد کیفی و کم محصول شود کود اطلاق میشود.
اندازه گیری فسفر خاک

اندازه گیری فسفر خاک

دو روش برای اندازه گیری فسفر قابل جذب خاک وجود دارد1.روش اولسون2.تغییرPH .3.برای ورکورتز.روش اولسون :مبنای عصاره گ...
ازت در خاک

ازت در خاک

ازت جز اصلی پروتئن است؛ بنابراین برای رشد طبیعی گیاهان ، به مقدار کافی مورد احتیاج است. منبع اصلی نیتروژنی که ب...
نیتروژن

نیتروژن

نیتروژن یکی از مهمترین عناصر غذایی و عامل کلیدی در دستیابی به عملکرد مطلوب در محصولات زراعی می باشد.نیتروژن در...
گوگرد(S)

گوگرد(S)

از لحاظ کمی نیاز گیاه به عناصر غذایی ثانویه معمولا کمتر از عناصر غذایی پر مصرف است.گوگرد یکی از شانزده عنصر غذا...

جستجوی مقالات

عضویت در خبرنامه

نام

تگ ها